Finans Mevzuatındaki Son Gelişmeler Ve Sorunlar
FİNANS MEVZUATINDAKİ SON GELİŞMELER VE SORUNLAR
06.03.2007
İstanbul Barosu Bankacılık ve Finansal Kurumlar Komisyonu
http://www.istanbulbarosu.org.tr/Detail.asp?CatID=1&SubCatID=1&ID=2613
İstanbul Barosu Bankacılık ve Finansal Kurumlar Komisyonunca düzenlenen toplantıda “Finans Mevzuatındaki Son Gelişmeler ve Sorunlar” konusu ele alındı.
Toplantı 6 Mart 2007 Salı günü saat 18.30 – 22.00 arası Galatasaray Üniversitesi Aydın Doğan Salonunda yapıldı.
Toplantıyı bir konuşmayla açan İstanbul Barosu Başkanı Av. Kazım Kolcuoğlu, bankacılık ve finans konusunun ülkemizin en önemli ekonomik konularının başında geldiğini söyledi.
Bankalarımızın globalleşme ya da küreselleşme adı altında yabancı bankaların ve büyük sermaye şirketlerinin eline geçtiğini belirten Kolcuoğlu, son dört yıldır hükümet politikası olarak alınan dış borçlar ve elde edilen özelleştirme gelirlerinin maalesef borçlanmayı daha da artırdığını bildirdi.
Av. Kolcuoğlu konuşmasında şunları söyledi: “Yabancı finans kurumları ülkemize gelmek istediklerinde çok ağır koşulları da birlikte getiriyorlar. Bu anlamda yabancı finans kuruluşları yabancı hukuk bürolarının verdikleri raporları geçerli sayıyorlar. Bu da Türk hukuk bürolarının çok az pay almasına neden oluyor. Bu konuda Dış Ticaret Müsteşarlığına değişik zamanlarda çeşitli uyarılar da yaptık. Ne yazık ki, avukatlık yasasında da bu konuda eksiklikler bulunmaktadır. Yeni hazırlanacak yasamızda bu eksikliklerin giderileceğini umuyoruz.
Bu alanda Bankacılık ve Finans Komisyonumuzun da önemli çalışmaları olabilir. Bugün olduğu gibi düzenlenecek bilimsel toplantılarda elde edilecek veriler sorunun çözümüne katkı sağlayabilir.”
Bankacılık ve Finans Komisyonu Başkanı Av. İsmail Altay’ın konukları tanıtan konuşmasından sonra oturumlara geçildi.
1.Oturum:
- Prof. Dr. Atilla Altop: “Leasing Hukukunun Sorunları”,
- Av. Akın Ekici: “Bankacılıkta Güncel Konula ve Son Gelişmeler”
2. Oturum:
- Av. İsmail Altay: “Varlık Yönetim Şirketleri”
- Av. Aslı Özkan da “Sermaye Piyasası Kanun Tasarısı Taslağının Getirdiği Yenilikler”